#28 Stracciatella (Chiken brod with wipped Eggs)

Ricetta per 2
Ingredienti:

1.     2 uova  

2.     3 cucchiai di  semolino

3.     – 3 cucchiai  parmigiano grattugiato

4.     1 litro ) brodo di gallina

Preparazione:

1.     Rompete in una terrina 2 uova intere,

2.     Aggiungete tre cucchiai di semolino,

3.     I 3 tre cucchiai di formaggio grattugiato, un pizzico di sale.

4.     Versate a poco a poco nella terrina un mestolo di brodo freddo e amalgamate bene. Versate poi il composto nel brodo bollente d’un sol colpo agitando forte con la forchetta.

5.     Fate bollire a fuoco moderato per due o tre minuti girando di continuo fino ad ottenere una stracciatella a piccoli fiocchi.                      Il semolino può essere sostituito da altri tre cucchiai di formaggio.

 


 Enclish version

Stracciatella (Chicken Broth with wiped Eggs)

Ingredients:

1.      2 Eggs

2.      3 Spoon semolina

3.      3 Spoon grated Parmesan

4.      1 quart chicken broth

Directions:

1.     In a bowl mix eggs and semolinio

2.     Add Parmesan cheese

3.     Poor 1 ladle of cold broth, mix well

4.     Add it to hot broth and whisk,

5.     Let boil for additional minutes

       Serve hot

Add additional cheese if you like to eliminate the semolina 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s