#78 TIMBALLO DI MACCHERONI con melenzane/Beked rigatoni and egg plants

# 78 TIMBALLO DI MACCHERONI (Italian / English)
Ingredienti:
1. 300 gr. di rigatoni,
2. 1 kg. Melanzane, vanno tagliate a fette e salate e poi sciacquate, asciugate e dorate.
3. 100 gr olio d’oliva,
4. 700 gr pomodori  pelati.
5. aglio 6 o 7 spicchi di tritato
6. 1 cipolla, tritata finemente
7. 200 gr carne maiale, macinata.
8. 100 gr carne vitello,
9. 100 gr mollica di pane, spugnata (si può usare latte) e spremuta
10.2 uova,
11.parmigiano grattugiato,
12.prezzemolo tritato,
13.sale e pepe
              Direzioni:
       Preparare le polpettine con:
1. carne tritata,
2. le uova,
3. la mollica di pane,
4. formaggio grattugiato
5. prezzemolo.
6. sale e pepe
formate le polpette piccole e dorate.
Direzioni:
1. In una casseruola riscaldate a fuoco alto, l’olio 2. Aggiungete la cipolla, rosolate 3. Aggiungete i pomodorini a pezzi e poca acqua, 4. Lasciate cuocere per 15, 20 minuti. 5. Adagiate le fette di melanzane nel fondo e i lati di una una tortiera. 6. A parte cuocere la pasta e condire con la salsa, spolverare con pecorino. 7. Sistemare nella tortiera rivestita di melanzane strati di pasta e di polpettine di carne fritte; in superficie ricoprite con le fette di melanzane avanzate. 8. Cospargere con uovo sbattuto, formaggio e salsa. Cuocere in forno per 20 minuti e servire ben caldo. ———————————————————————————
Baked Rigatoni with Eggplant
TIMBALLO di maccaroni e melenzane
Ingredients:
1. 12 oz of rigatoni,
2. 36 oz Eggplant should be cut into slices.  (Salted let them set for 5 minute then rinse and patted dry.
3. 4 oz olive oil,
4. 8 oz tomatoes in winter (or peeled)
5. 1 onion, finely chopped
6. 8 oz ground pork
7. 4 oz ground veal
8. 4 oz of bread crumbs
9. 2 eggs,
10. Grated cheese,
11. Chopped parsley
12. Salt and pepper
Directions:
Prepare meatballs with:
2. Minced meat
3. 2 eggs
4. 4 oz Breadcrumbs, (you can use the inside of loaf, soak it in water or milk and then squeeze before checking the weight) 
5. Grated cheese
6. Chopped parsley.
 
Directions:
1. In a pan over high fire, heat the oil.
2. Add the onion and cook meatballs until golden brown.
3. Add the tomatoes into small pieces and little water.
4. Cook for 15 or 20 minutes.
Before adding the eggplant, rinse and dry with paper towel, slice, fry to a golden brown  and place on paper towels to drain off excess oil.
5. Put the slices of eggplant in bottom and sides of a pie dish.
6. Separate, cook the pasta al dente, strain and season with the sauce, and sprinkle with Pecorino Romano.
7.  Continue to do layers of eggplant pasta and fried meatballs, cover all with slices of eggplant.
8. Sprinkle with beaten egg, cheese, and sauce.
                         Cook in oven for 20 minutes and serve hot.

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