# 85 Potatoes Dumplin, With Cheese. Gnocchi di Patate, #2

Gnocchi di Patate con formaggio, Potatoes Dumpling With Cheese
Ingredients:
  1. 2 lb Potatoes.
  2. 3 Cups Plain all purpose flour, sifted
  3. 1 Egg.
  4. ¼ lb Mortadella, chopped very fine.
  5. Salt and pepper
  6. 4 clove garlic, chopped.
  7. Nutmeg.
  8. ¼ lb Mozzarella, sliced.
  9. 20 fresh Sage leaves.
  10. 2 tblsp Butter.
  11. 1/2 Cup Grated Parmesan Cheese. 
Directions:
  1. Preheat the oven to 400f (200 C )
  2. Starting with cold salted water, Boil Potatoes.
  3. Drain when tender, remove the skin and smash.
  4. Sprinkle some flour on a board,
  5. Add potatoes on top make well on center.
  6. Add the egg, mortadella, nutmeg and salt, whip with fork.
  7. Sprinkle more flour and mix to make firm dough.
  8. Roll strips ¾ of a inch thick and cut in 1 ½ inch pieces, roll gently with a fork.
  9. Cook in boiling water, should take 5 to 6 minutes to starting to float, with in a minute after that are ready to be strained.
  10. In a pan, over medium fire, melt the butter, fry ½ of the Sage and the garlic, toss in the gnocchi and the grated cheese.
  11. Pour in a baking pan, cover with remaining Sage and mozzarella.
  12. Bake for 20 minutes, serve hot  
—————————————————————————————————————-
Gnocchi di Patate, Con formaggio, Potato Dumpling with Cheese
Ingredienti:
  1. (1 kg) Patate.
  2. (350 gr) di farina, setacciata.
  3. 1 uovo.
  4. (Lb 100 gr) Mortadella, macinata molto fine.
  5. Sale e pepe
  6. 4 spicchio d’aglio tritati.
  7. Noce moscata.
  8. (100 gr) Mozzarella, a fette.
  9. 20 foglie di salvia fresca.
  10. (30 gr) Burro.
  11. (100 gr ) Parmigiano grattugiato.
Direzioni:
 
  1. Preriscaldare il forno (200 C)
  2. Iniziando con acqua fredda con sale, fate bollire le patate
  3. Colatele quando sono tenere, pelatele, passatele in un schiaccia patate.
  4. Cospargete di farina stessa su una tavola,
  5. Versate le patate sopra, fate un buco nel centro.
  6. Aggiungere l’uovo, la mortadella, noce moscata e sale.
  7. Cospargete di farina e impastate .
  8. Formate rotoli lunghi e un paio di centimetri spessi, tagliate a pezzetini di 3 centimetri, poi gentilmente fateli rotolare su una forchetta..
  9. Cuocere in acqua bollente, per 5 / 6 minuti, quindi verranno alla superfice, minuto dopo sono pronti ad essere scolati.
  10. Fate sciogliere il burro in un tegame su fuoco medio, rosolate meta della salvia e l’aglio, versate gli gnocchi e il formaggio grattugiato, mischiate per bene.
  11. Versate in una teglia, coprire con la rimanente salvia e mozzarella.
  12. Cuocere in forno per 20 minuti, servire caldo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s